Soundbar

Ce este exact un Soundbar?

A fost o vreme când computerele umpleau o cameră întreagă, iar televizoarele aveau dimensiunea unei mașini de spălat. Astăzi, tehnologia este în primul rând dispozitive subțiri, netede și compacte, în special pentru divertisment la domiciliu. Panourile de sunet sunt proiectate pentru a fi poziționate perfect pe același suport ca televizorul dvs., ocolind în același timp difuzoarele interne ale televizoarelor, oferind un sunet îmbunătățit.

Forma barei lor, de unde și numele, permite ca bara de sunet să fie amplasată convenabil și convenabil sub ecranul principal, ceea ce le face o opțiune mai convenabilă decât cumpărarea unui home theater mare. De asemenea, vă scutesc de hassle de montare pe perete, deci nu este nevoie să obțineți aceste instrumente.

Punțile de sunet, pe de altă parte, sunt dispozitive mai mari care suportă de obicei greutatea unui televizor.

Subwoofer

Spui un fel de câine subacvatic? Nu, subwooferul este un difuzor suplimentar la bara de sunet care are grijă de bas. Acesta este un bonus pentru iubitorii de filme care primesc fiorul acestui big bang sau explozie. Subwooferele pot fi un difuzor extern separat sau integrate în bara de sunet în sine.

Pentru a determina numărul de difuzoare din modelul dvs., citiți specificațiile de configurare. De exemplu, un set care spune 3.1 înseamnă că are trei difuzoare sau tweetere de gamă medie încorporate în bara de sunet și un subwoofer separat.

Modelul curbat se va potrivi decorului casei dvs., în special pentru a însoți televizoarele curbate. Unele modele pot fi montate pe perete. Modelele cu suport, numite și punți de sunet, pot să nu aibă un subwoofer separat. Ele sunt suficient de puternice pentru a susține greutatea televizorului. Alte caracteristici, cum ar fi telecomanda și subwooferele fără fir, reduc cantitatea de cabluri încurcate din camera de zi.

conectivitate și compatibilitate

Există atât de multe formate și codecuri acolo în aceste zile încât este o idee bună să verificați care dintre ele acceptă modelul dvs. Conexiunea analogică utilizând o mufă de 3,5 mm este o opțiune fiabilă, dar vine cu costuri suplimentare pentru cabluri. Intrările USB, conectivitatea wireless și ieșirile căștilor sunt alte caracteristici suplimentare care uneori pot fi destul de utile.

Compatibilitatea cu televizorul sau proiectorul dvs. ar trebui să fie principala preocupare. Vă rugăm să verificați specificațiile pentru a afla ce dispozitive suplimentare sunt acceptate. Un model cu Bluetooth, de exemplu, poate transmite audio de pe smartphone sau tabletă. Există modele care pot reda, de asemenea, sunete și muzică de pe iPod.

Pentru piese audio specializate, cum ar fi Dolby True HD, veți avea nevoie de un model capabil să lucreze cu aceste codecuri de înaltă calitate. Nu toate formatele pot fi utilizate fără fir. Dacă intenționați să utilizați o consolă de jocuri sau un player Blu-ray, nu uitați că veți avea nevoie de cel puțin două porturi HDMI (multimedia de înaltă definiție).

Funcții

Scopul principal al panourilor de sunet este de a face sunetul ca și cum ați viziona un film într-o sală de cinema. Egalizatoarele vă pot ajuta să configurați un sunet mai echilibrat. Multe modele pot simula efectul teatral al sunetului surround, dar acest lucru nu va ajuta dacă dispozitivul dvs. nu are putere sonoră. Firește, pentru o cameră mare, va fi necesar un model cu un număr mare de wați.

Panourile de sunet sunt proiectate astfel încât să îndeplinească majoritatea criteriilor necesare pentru a vă bucura de acustica unei coloane sonore de film. Cu toate acestea, utilitatea lor nu se limitează la înregistrarea sonoră a filmelor. Un model cu redare stereo sau capacitate radio FM vă permite să ascultați muzică fără a utiliza un ecran.

Producătorii populare

De fapt, prețul depinde de dimensiune și putere. Indiferent de preț sau Producător, o bară de sunet decentă ar trebui să aibă un sunet bine echilibrat, o conexiune bună și să fie ușor de configurat. Yamaha și Sony au modele în diferite categorii de prețuri, în timp ce producătorul American Sonos și-a făcut un nume pe piață. Poate că marca germană mai puțin cunoscută Canton are ceva la un nivel superior. Toate acestea sunt nume foarte fiabile.

Samsung HW-Q700A
8 499 lei
are oferte # HW-Q700A
Aici poți compara prețuri la Samsung HW-Q700A pri..
Samsung HW-NW700
7 999 lei
are oferte # HW-NW700
Aici poți compara prețuri la Samsung HW-NW700 pri..
Sony HT-ZF9
6 999 lei
are oferte # HT-ZF9
Aici poți compara prețuri la Sony HT-ZF9 printre ..
Samsung HW-T650
5 999 lei
are oferte # HW-T650
Aici poți compara prețuri la Samsung HW-T650 prin..
Samsung HW-S60A
5 999 lei
are oferte # HW-S60A
Aici poți compara prețuri la Samsung HW-S60A prin..
Samsung HW-Q600A
5 799 lei
are oferte # HW-Q600A
Aici poți compara prețuri la Samsung HW-Q600A pri..
Credit 0%
Sony HT-S350
5 109 lei
are oferte # HT-S350
Aici poți compara prețuri la Sony HT-S350 printre..
Samsung HW-S60T
4 999 lei
are oferte # HW-S60T
Aici poți compara prețuri la Samsung HW-S60T prin..
Samsung HW-A650
4 499 lei
are oferte # HW-A650
Aici poți compara prețuri la Samsung HW-A650 prin..
Credit 0%
Samsung HW-A550
4 299 lei
are oferte # HW-A550
Aici poți compara prețuri la Samsung HW-A550 prin..
Afişare 1 - 10 din 12 (2 pagini)